Maailma esilinastus: "Mees metsast"

Toimumisaeg: 18.09 (reede), kell 18:00

Toimumiskoht: Lihula Kultuurikeskuse teatrisaal

Filmi "Mees metsast" ("Backwoodsman") maailma esilinastus. Kohal on ka filmi režissöör Maaja Hallik ning peategelane Mati Sepp.

"Mees metsast" ("Backwoodsman")

Mati on noorema põlvkonna metsamees Põlvamaalt, kes on kasvava murega jälginud kiireid muutusi Eesti metsades. Ta teab, et hetkel võetakse maha rohkem metsi kui ökosüsteem seda kahjustumata ära kanda suudaks. Ta jälgib, kuidas RMK annab kevadel, linnurahu ajal, välja korralduse suurte metsaalade mahavõtmiseks, et takistada üraskite levikut.
Mati teadmisel aga oleks tulnud seda võitlust alustada juba palju varem ja ka nüüd kasutada meetodeid, mis erinevad rutakalt harvesteri metsa saatmisest. Ta postitab internetti videosid ja kogub sotsiaalvõrgustikes kuulsust. Kuigi tal on toetajaid, saavad tema väljaütlemised aga tihti ka naeruvääristamise osaliseks.

Vaata filmi infot siit.

Režissöör Maaja Hallik: "Mind ajendas küsimus, mis siis meie metsadega päriselt ikkagi toimub. Olin kuulnud nii palju vastakaid arvamusi, looduskaitseaktivistid ühel pool rindejoont, metsatööstus ja RMK teisal. Tahtsin minna ise vaatama, soovisin teemasse süveneda, et kujundada oma arvamus. Antud film räägib küll eelkõige Mati seisukohtadest, millele aga olen valmis täna omalt poolt alla kirjutama."

Toetajad

Lihula Gümnaasium · Lihula Raamatukogu · Lääneranna Noortekeskus